Stoelmassage

Stoelmassage is een 15 minuten durende massage volgens de Japanse shiatsu-techniek waarbij drukpunten op verschillende energiebanen (meridianen) in het lichaam worden gemasseerd. Zittend, voorover leunend in een speciale massagestoel worden punten op de rug, armen, handen, nek en hoofd gemasseerd.

De massage wordt gedaan door de kleren heen. Door de massage wordt de bloedcirculatie direct gestimuleerd en de energiehuishouding van het gehele lichaam beter in balans gebracht. Vastzittende en verkrampte spieren worden weer losgemaakt waardoor de energie beter kan stromen

Stoelmassage is bij uitstek geschikt voor mensen die dagelijks meer dan 4 uur in eenzelfde houding hun werkzaamheden uitoefenen, waarbij in veel gevallen de lichaamshouding van de betrokkenen te wensen overlaat. In eerste instantie herkennen mensen dit aan een ongemakkelijk gevoel in rug, nek, schouders en/of armen, wat op den duur kan resulteren in klachten (denk aan RSI klachten).

Effecten voor werknemer

Voordelen voor werkgever

Wetenschappelijk onderzoek

In Azië zijn de Shiatsu-masseurs sinds jaar en dag een bekend en gerespecteerd fenomeen. Inmiddels ontstaat ook in steeds meer westerse landen het besef dat het plezier van een stoelmassage daadwerkelijk bijdraagt tot de arbeidsproductiviteit. Bewijs hiervoor is gevonden in de VS, waar uitgebreid onderzoek is gedaan naar de effecten van de stoelmassage op de werknemer. (International Journal of Neuroscience, 1996). EEG-scans laten zien dat na de massage de alfa-golven toenemen, terwijl bèta- en tètagolven verminderen (hetgeen wijst op een toegenomen alertheid). Het onderzoek laat bovendien zien dat wiskundige problemen in de helft van de tijd kunnen worden opgelost, waarbij het aantal fouten wordt gereduceerd met 50%.

Neem voor meer informatie contact op.